Gebelik

Tüp Bebek Tedavisi Ve Tedavi Aşaması

Tüp Bebek Nedir? Tedavi Basamakları Nedir?

 

 

Tüp bebek nedir? Tüp bebek tedavisi, yumurtalıklardan alınan yumurtaların erkekten alınan spermler ile vücut dışında döllenmesini ve embriyoların anne rahmine transfer edilmesidir.

 

Tüp bebek tedavisinin basamakları: Yumurtalıkların uyarılması amaçlı hormon ilaçları kullanılır, fazlaca yumurtanın oluşması sağlanır.

 

Ultrasonografi eşliğinde sınırlı uyuşturma ile yumurtalar tek tek toplanır.

 

Elde edilen yumurtaları, eşten elde edilen spermler ile laboratuar koşullarında bir araya getirilir.

 

Oluşan embriyolar ince bir katater ( vücut boşluğuna sokulabilen bir tüp) ile anne rahmine yerleştirilir.

 

Embriyo dondurma: Tüp bebek yardımı ile elde edilmiş fazla sayıdaki embriyoları daha sonraki bebek uygulamasında kullanmak için dondurulup bekletilmesidir. Anne adayı daha sonra tekrar bebek sahibi olmak istedi anda dondurulmuş embriyolar alınıp anne rahmine transfer edilir.

 

Yumurta dondurma işlemi: Radyasyon ve benzeri nedenlerden dolayı yumurtalıkları zarar görebilecek kadınlardan sağlam yumurtalar alınır, tüp bebek tedavisi için dondurulur. Anne adayı kendisini bu işlem için hazır hissettiğinde dondurulmuş yumurtalar kullanılır.

 

Sperm dondurma: Sperm kanallarından ve testislerden elde edilen sperm dondurularak, ileriki zamanda uygulamak için saklanır. Kanser tedavisi, kimyasal tedavi, ışın tedavisi gören kişilerin tedavileri sonlanıp çocuk sahibi olmaya karar verdiklerinde kullanılmak amacı için saklanır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu