Sağlık

Tel Tedavisinde Doğru Bilinen Yanlışlar Nelerdir?

Tel Tedavisinde Doğru Bilinen Yanlışlar Nelerdir? Diş teli tedavisi zor ve zahmetli bir tedavi olarak görülse de dişlerin ve çenenin ortodontik bozukluklarının düzeltilmesinde kullanılan yöntemdir.

Tel Tedavisinde Doğru Bilinen Yanlışlar Nelerdir? Tel tedavisi, diş ve çene bozukluklarını teşhis eden, önleyen ve düzelten bir tedavi şeklidir. Birçok kişinin diş teli ile tedaviye ihtiyacı olsa da halk arasında dolaşan yanlış bilgiler nedeniyle bu işlemden vazgeçilmekte veya ertelenmektedir.

Diş Telleri Sadece Çocuklar/Gençler Tarafından Giyilir

Yanlış. Ortez her yaşta uygulanabilir. Uygun tedavi ve planlama ile yetişkin dişler çocuklar gibi düzeltilebilir. Ayrıca lingual ortodonti ile diş teli olmadan da tedavi mümkündür. Sadece çene bozukluklarının kalıcı olarak düzeltilmesinde erken tedavinin ek bir avantajı vardır.

Diş Teli Takmak Sancılı Bir Süreçtir. Ağrı Tedavi Boyunca Devam Eder

Yanlış. Diş teli uygulaması sırasında hastalar belirgin bir ağrı yaşamazlar. Tedavi sırasında dişlerin hareketi söz konusu olduğundan belli bir uyum süreci gereklidir. Bu dönemde hafif ağrılar olabilir ve ortodontistiniz bunu mümkün olduğunca gidermeye çalışacaktır.

Diş Teli Takanlar Çok Fazla Şey Yiyemezler

Yanlış. Diş teli takanların yemesini istemediğimiz yiyecekler fındık, kraker, ayva vb. jöle ve şeker gibi yapışkan, sert dokulu yiyecekler ve özellikle soda. Diğer yiyecekleri küçük parçalara bölerek diş tellerinin gevşememesi için rahatlıkla yiyebilirsiniz.

Tel Takanların Dişleri Çürür

Yanlış. Diş teli tedavisi gören bazı hastalarda diş çürüğü olabilir. Ancak bunun nedeni diş teli olması değil, temel olarak gerekli diş bakımının ihmal edilmesidir. Diş telleri yemek artıklarının birikmesi için uygun bir alan sağladığından diş teli kullananların diş tellerinin temizliğine dikkat etmesi gerekmektedir. Ortodontistin tavsiyelerini dikkate alırsanız çürükler konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Teller Çıkarıldıktan Bir Süre Sonra Dişler Tekrar Bozulur

Yanlış. Diş teli tedavisinden sonra ortodontistiniz dişlerinizin pozisyonunu korumak ve takmanız için size rehberlik etmek için size plak verecektir. Plak kullanımını ihmal etmezseniz dişlerin tekrar bozulması nadir veya az olur. Dişlerin yaşam boyu hareketliliği ve geri çekilmemiş yirmi yaş dişleri gibi etkenlere bağlı olarak belirli bozulmalar olsa bile diş hekimi tarafından düzenli kontroller ile bunların önüne geçilebilir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu