Gebelik

  İKİZ BEBEK GELİŞİMİ

3d-ultrason-
  İKİZ BEBEK GELİŞİMİ

 
İkiz bebek gelişimi  diğer bebekler göre biraz geriden gelir çünkü tekil gebelikte bir bebek gelişirken ikiz gebelikte iki bebek gelişmektedir. İkiz gebelik nasıl oluşur, çoğul gebelik (ikiz bebek) kadının yumurtlama döneminde eğer iki  farklı yumurta döllenmişse çift yumurta ikizleri oluşur. Bu çift yumurta ikizleri ayrı ayrı keseciklerde birbirlerinden farklı  bebekler oluşur yani birbirine benzemeyen bebekler doğa bilir. Tek yumurta ikizleri isen  tek yumurtada çift sperm girerek iki tane bebek olur. Bu bebekler birbirlerinin aynısıdır cinsiyetleri, görünümleri saç ten renkleri.
İkiz bebek gelişimi ay ay  gelişerek olgunlaşma dönemine girer. İkiz bebekler ilk  ayda sonra  ultrason görüntüsünde beli olmaktadır. İkinci ayda bebeklerin organ gelişimi başlar, üçüncü ayda  dudak ve damakları oluşarak tat alma duyuları gelişir. Dördüncü ayda bebekler anne karnında hareket etmeye başlar, beşinci  ayda bebekleri  kulak kemikleri ve beyin gelişimi başlar, altıncı ayda bebeklerin kası gelişimi tamamlanır, sekizinci ayda yavaş yavaş gelişim süresi tamamlanır ve akciğer olgunlaşarak bebeğin gözleri görmeye başlar. Dokuzuncu ayda ise bebeğin gelişimi tamamlanır ve doğun kanalına doğru ilerler. Çoğul gebelikte görünen gelişimi ile tekil gebelik gelişimi arasın hiç fark yoktur fiziksel gelişimi de zihinsel gelişiminde aynı oranda olur. Son aylarda ikiz bebeklerin kiloları düşer 30. Haftadan sonra kilo farkları 300 grama kadar çıkabilir.
Ikiz bebek gelişimi  diğer bebekler pek farkı yoktur tek farkı iki tane bebeğin gelişmesidir. Ama tekil gebelikten daha tehlikeli ve risklidir. Tek yumurta ikizleri aynı plasentadan beslendiği zaman gelişim geriliği olabilir. Bu durumda bir bebeğin plasentasından diğeri daha çok kan giriyor diğerine ise az kan gidiyor  bu amniyo sıvısının azalmasına neden oluyor. Tek yumurta ikizlerini bekleyen bir diğer tehlike kordon bağının dolanmasıdır. Bebeklerin kordon bağı birbirine dolanarak boğula bilirler bu sorun için ikizlerin ve annelerinin  sürekli doktor gözetiminde olması lazımdır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu