Eğitim & Kurs

Dikey Geçiş Sınavı ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapılabilir?

Dikey Geçiş Sınavı ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapılabilir? Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkez ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavları belli dönemlerde yapılan iki yıllık eğitim programlarında eğitim görenlerin eğitimlerini dört yıla tamamlamayı sağlamaktadır.

Dikey geçiş sınavı bölümleri belli bölümler olup iki yıllık eğitim programlarında eğitim görenlerin eğitimlerini dört yıla tamamlamayı sağlamaktadır. Özellikle dört yıllık bölümler bakımından geniş olanaklar sağlayan DGS birden çok avantaja sahiptir. Dikey Geçiş Sınavı hakkında merak edilenleri ve Dikey Geçiş Sınavı ile hangi bölümlere geçiş yapılır? Sorusunu bu yazımızda ele alacağız.

Dikey Geçiş Sınavı DGS Nedir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan bu sınav meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçiş yapmasını sağlamaktadır. Dikey geçiş sınavı ile ön lisans programlarından mezun olan kişilerin örgün dört yıllık öğretim lisans programlarına geçiş yapma olasılığı sağlanmaktadır. DGS her yıl Ağustos ve Temmuz aylarında yapılmaktadır. İşte geçiş yapabileceğiniz bölümler.

Dikey Geçiş Sınavı ile Geçiş Yapılabilecek Bölümler

  • Aşçılık: 2015-2016 dönemlerinde açılan bu bölüm iki yıllık aşçılık bölümü okuyanların Gastronomi bölümüne geçiş yapabilmesine olanak tanımaktadır.
  • Adalet: Bu programı okuyan kişiler DGS’ye girerek Hukuk bölümlerine geçiş Bunun yanı sıra İktisat gibi Hukuk’a yararlı programlara da geçiş yapabilmek mümkündür.
  • Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı: Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler, İşletme Bilgi Yönetimi, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri gibi bölümlere dikey geçiş yapabilmeleri için bu bölümden mezun olmanız gerekmektedir.
  • Çocuk Gelişimi: İki yıllık olan bu bölümden dört yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmek için Dikey Geçiş Sınavına girmeniz gerekmektedir.
  • Elektrik Enerjisi Üretim: Bu bölümü okuyan öğrenciler 4 yıllık Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Fizik, Kontrol Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Uçak Elektrik-Elektronik, Uzay Mühendisliği gibi dört yıllık bölümlere geçiş yapabilecektir.
  • Ev Bilimler: Bu bölümü okuyan kişiler ise Ev ve Aile Tüketici Birliği bölümlerine geçiş yapabilmektedir.
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu