Gebelik

Tüp Bebek Tedavisi Kimlere Uygulanır, Kimlere Uygulanmaz?

Tüp Bebek Tedavisi Kimlere Uygulanır, Kimlere Uygulanmaz? Hamilelerin ve ebeveynlerin tüp bebek tedavisine uygunluğunu doğrulamak için çeşitli testler ve tetkikler yapılır. Bu şekilde tedavinin uygulanıp uygulanamayacağı belirlenir.

Tüp Bebek Tedavisi Kimlere Uygulanır, Kimlere Uygulanmaz? Tüp bebek tedavisinde bu testler çok önemlidir. Aday anne ve babanın tedaviye uygunluğunun yanı sıra onlar için en uygun tedavi yönteminin hangisi olduğu da bu şekilde belirlenebilir. Bazı durumlarda tüp bebek tedavisi gerektiren bir sorun tespit edilmez ve aşılama gibi daha pratik yöntemler uygulanabilir.

Tüp Bebek Kimlere Uygulanamayan Bir Tedavi Yöntemidir?

– Menisi sperm saptanmayan ve testislerinden cerrahi yöntemlerle sperm elde edilemeyen erkek adaylara uygulanmaz.

– Yumurtlama fonksiyonlarını kaybetmiş kadın hastalara uygulanmaz.

– Menopoz dönemindeki kadınlara uygulanmaz.

Tüp bebek tedavisini gerçekleştirmek için çeşitli kriterlerin karşılanması gerekir. Örneğin tüp bebek gebeliklerinde normal gebeliklerde olduğu gibi bebek anne adayının rahminde gelişir. Bu nedenle rahim olması gerekir. Bunun dışında kadının yaşı henüz genç olsa bile hormonal değerleri değişmişse yardımcı üreme yöntemleri ile hamile kalma ihtimali çok düşüktür.

Tüp bebek tedavisinin uygulanıp uygulanmayacağına muayene ve tetkik sonuçlarına göre doktor karar verecektir.

Ameliyatla Rahmi Alınan Hastalara Tüp Bebek Tedavisi Uygulanabilir Mi?

Tüp bebek tedavisi ne yazık ki rahmi olmayan kadınlara uygulanabilecek bir yöntem değildir. Tüp bebek gebelikleri, normal gebelikler gibi rahim içinde gelişmeye devam eder.

Tüp Bebek Tedavisi Hangi Durumlarda İptal Edilir?

Tüp bebek tedavisinin amacı, tedaviye gelen çiftin anne-baba olmasını sağlamaktır. Bunun için tedavi öncesi analizler istenir ve hastaya en uygun protokol belirlenir ve tedaviye başlanır. Tedavinin başında ne kadar kaliteli yumurta elde edilirse, tedavi olasılığı o kadar yüksek olur.

Tedaviye ve verilen ilaçlara rağmen istenilen sayıda yumurta (folikül) elde edilemezse doktorunuz o ay tedaviyi iptal edebilir. Diğer bir iptal nedeni ise azospermi(menide hiç sperm olmaması) ise ve TESE sonrasında dahi sperm alınamıyorsa tedavi tekrar iptal edilebilir.

Tüp Bebek Kimlere Uygulanır?

  • Tüp bebek tedavisi ağırlıklı olarak sperm sayısı 10 milyonun altında olan erkek adaylara yöneliktir,
  • Ağır sperm deformitesi olan erkek adaylar,
  • İki yumurtalığı bloke olan ve diğer yardımcı üreme yöntemlerine yanıt vermeyen adaylara uygulanan bir tedavidir.
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu