Dekorasyon

Küçük Salonları Büyük Göstermenin Yolları

Küçük salonları büyük göstermek pek çok ev sahibinin uğraşları arasında yer almaktadır. Bu sayede küçük salonlar daha da kullanışlı hale gelmektedir.

Bilindiği üzere salonlar evlerde en sık kullanılan alanlardan biridir. Ancak küçük salona sahip ev sahipleri için bu durum biraz sıkıntılı olmaktadır. Bundan dolayı küçük salonları büyük göstermenin yolları insanlar tarafından merak konusudur. Bunun İçin Bazı önerilere kulak vermek gerekmektedir.

Küçük Salonları Büyük Göstermek İçin Öneriler

Küçük salonları büyük göstermek için işe ilk olarak duvar renklerinden başlanmalıdır. Buna yönelik olarak duvar renkleri mutlaka açık renklerden seçilmelidir. Bu sayede odada daha derin ve aydınlık bir hava ortaya çıkarılmaktadır. Benzer durum yer döşemeleri için de geçerlidir. Bunun yanı sıra küçük odalarda duvar kâğıdı kullanılmak isteniyorsa mutlaka tek bir duvar kaplanmalıdır. Tüm duvarları kaplamak odada dar bir görüntüye yol açmaktadır. Duvar kâğıdı olarak ise boyuna çizgili olan kâğıtlar tercih edilmelidir. Özellikle alçak tavanı olan salonlar için bu öneri kesinlikle dikkate alınmalıdır.

Küçük Odayı Büyük Göstermek İçin İpuçları

Küçük odalar için eşya seçimi de önemli dekorasyon konularından biridir. Buna göre tüm mobilyalar odanın ölçülerine uygun ebatlarda seçilmelidir. Küçük odaya büyük koltuk almak yaşam alanının daralmasına sebep olmaktadır. Bu bakımdan L şeklinde köşe koltuklar küçük odalar için daha idealdir. Koltuk rengi olarak ise bej, krem, beyaz ve açık pembe gibi aydınlık tonlar tercih edilmelidir. Mobilya için olduğu kadar salonlara aksesuar seçimi de oldukça önemlidir. Odayı ferah gösteren, boğmayacak ve kapatmayacak aksesuarlar kullanılmalıdır. Bu bakımdan açık renklerde mum kullanmak odanın daha ferah ve modern görünmesini sağlamaktadır. Böylelikle şık bir salon dekorasyonu elde edilmektedir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu