Moda

2021-2022 Yıllarında Moda Anlayışının Değişimi

2021-2022 Yıllarında Moda Anlayışının Değişimi! Moda belirli zaman aralıklarında sürekli değişkenlik gösteren ve yenilikçi oluşumlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Moda kıyafet, ayakkabı, kozmetik, aksesuar ve ev mobilyası gibi alanlarda olmaktadır.

2021-2022 Yıllarında Moda Anlayışının Değişimi! Moda insanların hayat akışına yön vererek ne giymesi ne kullanması hakkında bilgiler vermektedir. Bu açıdan bakıldığında modanın avantajları ve dezavantajları yönleri bulunmaktadır. Çünkü bugün moda olan şey yarın olmayabilir. 2021 ve 2022 yılları arasında moda geçmişten günümüze kadar çok farklı aşamalardan geçmiştir. 2000’li yıllara moda anlayışı geçmiş moda akımlarından etkilenerek kendini göstermektedir.

Modanın Değişimi

Bu dönemde oversize giyim anlayışı çıkmıştır. Daha çok tesettürlü bayanların kullandığı geniş kalıplı dikişsiz kıyafetler oversize olarak anılmaktadır. Kolej ceketleri gençler ve çocuklar için kullanılırken yetişkinler için rahat kalıp hırka ve ceketler ön plana gelmektedir. Yetişkin kadınlar ve anneler için mom kot pantolonlar, tişörtler, diz altı etekler moda olarak tercih edilmektedir. Kış aylarında açık ve kapalı bayanlar şişme yelek ve montları tercih ederken ayakkabı olarak buti bot ve pantolon içine geçirmek için uzun deri çizmeler giyilmektedir. Saç ve makyaj olarak sade görünmek, aksesuarları ise spor olarak tercih edilmiştir. Özellikle kadınlar arasında çeyrek altınlı bileklikler 2021 ve 2022 modasına ışık tutmaktadır. Hemen hemen herkesin bileğinde bulunan bu bileklikler ekonomik açıdan da çok külfetli olmamaktadır. Özel gün ve gecelerde ışıltılı aksesuarlar tercih edilirken, elbiseler genellikle dantelli abiye, şifon, pul payet kumaş olarak, ayakkabılarda iste yüksek topuklu stiletto, parlak deri ruganlar kullanılmaktadır.

Erkeklerde Moda

Erkeklerde keten pantolon ve gömlek casual ayakkabı, deri kundura, aksesuar olarak akıllı saatler hayatımıza girmektedir. Aslında bu dönemde pandeminin etkileri ile evde geçirilen süreler insanları rahat giyinmeye eşofman takımlarına yönlendirmiştir. Pandemi ile birlikte kıyafetlere uygun olarak maskeler kullanılmaktadır. Bu dönem akıllı saatlerinde aksesuar olarak modaya giriş yapmıştır. Her türlü kıyafetler uyum sağlayan akıllı saatler insanların önemli bir parçası gibi gözükmeye başlamıştır. Ev hayatında pastel tonlu koltuk ve kanepe takımları desensiz perdeler daha mistik halılar kullanılmaktadır. Gelinlik modasında ise kabarık olmayan düz kalıplar ve balık model kesim ekru ve bej renkleri gelinlerin gözdesi haline gelmektedir. Ayakkabı modası ise geniş platformlu beyaz renk converse ve ışıltılı taşlı stilettolar olmaktadır.

 

 

 

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu