Gebelik

Yumurtlama Günü Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Yumurtlama Günü Hesaplaması Nasıl Yapılır? Bebek sahibi olmak isteyen çift yumurtlama günü hesaplama işlemini doğru yapmalıdır. Doğru günlerde ilişkiye girilmesi halinde kısa sürede gebe kalınabilmektedir. Bu sayede bazı çiftler ilk aylarda gebe kalabilmektedir.

Yumurtlama Günü Hesaplaması Nasıl Yapılır? Yapılan araştırmalara göre her 100 çiften 85 i sağlıklı gebelik geçirebilmektedir. Yumurtlama günü hesaplamasını düzenli adet gören kişilerde kolaylıkla hesaplanabilmektedir. Adet başlangıç gününüzden 14 gün öncesini belirlemeniz gerekmektedir. Bu gün sizin yumurtlama gününüzdür. Hesaplama yapacağınız uygulamalarda bulunabilmektedir. Eczanelerde satılan LH satılan testleri kullanabilirsiniz. Genital akıntının değişmesi, kasık ağrısı, vücut sıcaklığının yükselmesi gibi belirtiler yumurtlama zamanının yaklaştığını belirtir. Gebe kalmanın yanı sıra korunma adına da kullanılan yöntemler arasında kullanabilmektedir.

Yumurtlama

Kadınlarda her ay düzenli olarak 5-6 tane yumurta olgunlaşmaktadır. Olgunlaşan yumurtalardan birisi seçilerek yumurtalıktan salınmaktadır. Vücutta oluşan bu olaya yumurtlama adı verilmektedir. Bu aşamadan sonra yumurta karın boşluğuna salınmaktadır. Tüplerin saçaklı kısımlarından süpürülerek rahim içine göre alınmaktadır. Bu bölgede spermle buluşmasıyla döllenme oluşmaktadır. Ardından gebelik süreci başlamaktadır. Döllenme olmazsa yumurta parçalanarak kanla vücuttan dışarıya atılmaktadır. Bu duruma regl yani adet denilmektedir.

Genellikle her ay yumurtalığınızda döllenmeyi bekleyen bir yumurta bulunmaktadır. Bazı kişiler de nadir de olsa 2 adet yumurta bulunmaktadır. 2 yumurta birden döllenebilirse çift yumurta ikizleri meydana gelmektedir. Hamile kalmak isteyen anne adayları yumurtlama günlerini hesaplaması gerekmektedir. Aynı zamanda gebelik istemeyen kişiler yumurtlama sürecinde korunması gerekmektedir. Her iki anlamda da yumurtlama günü hesaplanması kişiye yardımcı olmaktadır.

Gebeliğe Hazırlık Süreci

Gebeliğe hazırlık süreci içerisinde dikkat edeceğiniz hususlar bulunmaktadır. Anne adayları bazı ek takviye edici gıdalar kullanması gerekmektedir. Hem bebek gelişimi hem de kendi sağlığı için bu vitaminlere ihtiyaç duymaktadır. Folik asit, B6 vitamini, B12 vitamini, omega 3, kalsiyum, D vitamini başlıca etkenlerden oluşmaktadır. Hamilelik sürecinde de sağlığınız için kullanıma devam edilmesi tavsiye edilmektedir. Beslenme, yeterli sıvı tüketimi de bu süreçte sağlığınıza yardımcı olmaktadır. Zararlı alışkanlıklarınızdan anında kurtulmanız gerekmektedir. En düşük miktarlarda tüketimi bile bebeğinizin beyin gelişimi etkilemektedir. Zeka geriliği, öğrenme güçlüğü ve geç konuşma ibi sorunlar görülebilmektedir. Kısa sürede hamile kalmak isteyen çiftler doğru yumurtlama gününü belirlemelidir. Yumurtlama günü hesaplama sayesinde gebe kalma olasılığınızı artırabilirsiniz.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu